Ősszel kint voltunk Moszkvában egy hosszú hétvégére. Elég régen készültünk rá és csak összejött / mindig az a fránya munka hiúsította meg/. Tipikus orosz étel a Pelmeni , úgy döntöttük kipróbáljuk itthon.
Ezt követöen elkészítjük a töltelékeket. Én csirkét és marhát használtam / darálva / , hagymát dinszteltem , sóztam, borsoztam és a marha így meg is volt.
A csirkéhez nem dinszteltem hagymát , viszont kis piritás után friss paradicsompürét kevertem hozzá, hogy más fajta íze legyen.
Dinszteltem egy kis hagymán shitake gombát is / nagyon illatos, intenzív /, így három féle töltelékem van a Pelmenihez. Ezután jön a pepecs munka, megtölteni egyenként a pohárral kiszaggatott tésztákat , vegyes töltelékkel.
Már csak enyhén sos lobogó vízben ki kell főzni , olíván megforgatni és lehet tálalni.
Elötte bemelegítettünk egy pohár jéghideg Russan Standard Gold vodkával amit Moszkvából hoztunk és ebédelhetünk. Meghintettük Parmezánnal és tejfölt , csípős szószokat, paradicsompürét , dijoni mustárt lehet hozzá tunkolni. Nagyon finom , és ami marad azt nyers állapotban le lehet fagyasztani és késöbb elővenni , kifőzni , mint egy bombócot .
Köszi a finom receptet,sosem készítettem de most megpróbálom.
Nagyon finom a pelmeni , kicsit babrás , azért kell többet készíteni és le tudod fagyasztani. Isteni mikor nincs idő főzni és elő lehet kapni ….